Gertjan Dicker: Het ga u goed!



19 maart 2018

Na 33 jaar met veel plezier te hebben gewerkt in het Elkerliek, heb ik in maart afscheid genomen. En dus mag je terugkijken. Op de kans die ik in 1985 kreeg om een praktijk helemaal naar mijn eigen inzichten op te zetten; op de eerste collega die ik na zes jaar aannam en waar ik geen dag spijt van heb gehad, evenals van de twee collega’s die we in de afgelopen jaren hebben kunnen aantrekken; op de fijne samenwerking op de poli, in het ziekenhuis, maar ook daarbuiten met huisartsen, tandartsen en orthodontisten, en op alles wat we samen bereikt hebben.

In een kort blog zoals dit, neem ik de kans waar om er één aspect uit te lichten. Toen ik in 1985 hier begon, met toen nog de naam St. Lambertus op de gevel, hing de erkenningsbeschikking van de kaakchirurgie aan een zijden draadje. Nu, 33 jaar verder, staat het ziekenhuis er goed voor en hebben we als kaakchirurgen net de opleidingsbevoegdheid voor de komende vijf jaar weer binnen. En ja, dan ben ik best een beetje trots dat ik daar mijn bijdrage aan heb mogen leveren.

Het Elkerliek heeft nu voor vijf specialismen opleidingsplaatsen. Ook als het gaat om de opleiding voor bijvoorbeeld coassistenten, physician assistants en gespecialiseerd verpleegkundigen, zijn we erg actief. Terugkijkend realiseer ik me nog eens heel nadrukkelijk hoe belangrijk het is om nieuwe, jonge dokters in huis te hebben en mede op te leiden. De academische cultuur, de kritische vragen, de vragende blik over je schouder en de infrastructuur die binnen je ziekenhuis optimaal op orde moet zijn; het zijn allemaal zaken die ervoor zorgen dat je als specialist scherp blijft, gevoelig voor vernieuwingen en dat je steeds die allerhoogste kwaliteit van de patiëntenzorg blijft nastreven.

Ik vond het een eer om zo lang in het Elkerliek te mogen werken. Ik heb het iedere dag met plezier gedaan en ik wens alle collega’s nog heel veel fijne jaren. En u als patiënt? U kunt trots en blij zijn dat er zo’n goed regionaal ziekenhuis, met zoveel goede en betrokken medewerkers in uw buurt staat. Het ga u allen goed.

Gertjan Dicker