Elkerliek medewerkers en patiënten fietsten voor Parkinson

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | 2017 | Elkerliek medewerkers en patiënten fietsten voor Parkinson

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Elkerliek medewerkers en patiënten fietsten voor Parkinson

Bike4Parkinson

Zaterdag 2 september stonden 40 medewerkers van het Elkerliek samen met 20 parkinsonpatiënten aan de start van het Bike4Parkinson event in Valkenburg. Tijdens dit evenement stappen Parkinsonpatiënten, zorgverleners en naasten met elkaar op de fiets om Parkinson uit de wereld te fietsen.

Met dit evenement wordt op een ludieke manier aandacht gevraagd voor de ziekte van Parkinson en voor de mensen die direct of indirect met deze ziekte te maken hebben. Het Elkerliek ondersteunt dit initiatief van harte. Daarom ging een hele delegatie medewerkers - neurologen, managers, verpleegkundigen en medewerkers van ondersteunende diensten – zaterdag van start.

Bike4Parkinson wordt georganiseerd tijdens Boogie’s Extreme. De tochten variërend van 30 tot 100 kilometer zijn uitgezet door Michael Boogerd en bevatten beklimmingen uit zijn favoriete klassieker, de Amstel Gold Race.

Waarom fietsen?
Het Radboud UMC Nijmegen heeft een paar jaar geleden een opmerkelijke bevinding gedaan: patiënten met de ziekte van Parkinson die grote problemen met lopen hebben, kunnen vaak nog prima fietsen. Beelden van fietsende Parkinson patiënten waren in één klap wereldnieuws en gingen letterlijk de hele wereld over. En de betekenis van de bijzondere observatie is enorm. Want fietsen geeft patiënten de mogelijkheid om in conditie en in beweging te blijven, en meer zelfstandig te zijn.