Darmkanker spreekuurWat is het darmkanker spreekuur?

Darmkanker is een ingrijpende diagnose met een ingrijpend behandeltraject. Lichamelijk én geestelijk. Om u en uw omgeving hier goed bij te begeleiden brengen wij u direct na de diagnose in contact met een van onze casemanagers coloncare. Deze in kanker gespecialiseerde verpleegkundige is het eerste aanspreekpunt voor u /en of uw naasten en heeft een eigen spreekuur: het darmkanker spreekuur.

Wat kunt u verwachten?

Wanneer de arts u vertelt dat u darmkanker heeft zorgt de casemanager coloncare voor de eerste opvang. Zij praat met u over de diagnose, wat dit met u en uw naasten doet, en start direct en in overleg met u met het plannen van de eerste  afspraken. Dit is naast prettig ook efficiënt, omdat zij zo in overleg met u zoveel mogelijk kan combineren, waardoor u minder vaak naar het ziekenhuis hoeft te komen. Omdat de behandeling van dikkedarmkanker complex is, komt u tijdens het zorgtraject met verschillende hoofdbehandelaars in contact: tijdens het definitief vaststellen van de diagnose zal dit de maag-, darm-, leverarts of internist zijn; tijdens de behandelfase kan dit de chirurg of oncoloog zijn. Maar u krijgt bijvoorbeeld ook te maken met een diëtist en fysiotherapeut. Heeft u vragen over een van deze behandelaars of het traject dat u bij hen doorloopt? Ook daarvoor kunt u bij uw casemanager terecht tijdens het darmkanker spreekuur. Uw casemanager is dé centrale persoon die u en uw naasten de hele behandeling lang in het ziekenhuis, inclusief het herstel en hervinden van de balans, begeleidt en ondersteunt.

Patiënten Informatie Dossier (PID)

Om u zo goed mogelijk te informeren krijgt u aan het begin van uw behandeling een informatiemap, het Patiënten Informatie Dossier. Hierin vindt u algemene informatie over kanker, maar ook specifieke informatie over uw aandoening en de behandeling die u moet ondergaan.
Het PID wordt op maat samengesteld; afhankelijk van uw ziekte en uw behandeling. Tijdens uw bezoek(en) aan de verschillende hulpverleners, voegen zij de informatie die zij met u besproken hebben aan uw map toe.

Alleen op afspraak

U kunt alleen op afspraak terecht bij het darmkanker spreekuur van de casemanager coloncare. Bel voor het maken, verzetten of annuleren van een afspraak met de casemanager coloncare de polikliniek chirurgie 0492 - 59 59 43.

Spreekuurtijden casemanagers coloncare:
Maandag t/m vrijdag van 08.45 tot 16.30 uur.

Daarnaast is er van maandag t/m vrijdag een telefonisch spreekuur tussen 13.00-13.30 uur. Telefoonnummer: 0492 - 59 59 43.

Route:
Indien u een combinatieafspraak heeft met de chirurg dan vindt de afspraak plaats op de poli chirurgie. U volgt hiervoor de borden 'poli chirurgie' naar de eerste verdieping. U mag zich dan melden bij de poli chirurgie en daarna plaatsnemen in de wachtruimte. 

Specialisten

Wegdam, de heer dr. J.A.

Gastro-Intestinaal chirurg en chirurg-oncoloog

Teeuwen, de heer dr. P.H.E.

Gastro Intestinaal-chirurg en chirurg-oncoloog

Schipper, mevrouw drs. E.E.

Gastro-Intestinaal chirurg, chirurg-oncoloog en proctoloog

Lemaire, mevrouw drs. B.M.D.

Gastro-Intestinaal chirurg en chirurg-oncoloog

Vries Reilingh, de heer dr. T.S. de

Gastro-Intestinaal chirurg en chirurg-oncoloog

Hogeweg- Raaijmakers, mevrouw J.

Verpleegkundig specialist

Berkom, mevrouw M. van

Gespecialiseerd verpleegkundige wond en stomazorg