Bloedafname

U bevindt zich hier: Home | Afdelingen | Bloedafname

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Bloedafname

Uw (huis)arts wil graag uw bloed laten onderzoeken en heeft hiervoor laboratoriumonderzoek aangevraagd. U kunt zich met het aanvraagformulier melden op de volgende locaties:
 
● Een van de bloedafnamelocaties bij u in de buurt. Klik op de button voor het overzicht van prikposten en de openingstijden.

● Elkerliek ziekenhuis locatie Deurne. Van maandag tot en met donderdag geopend van 07.30 tot 17.15 uur en op vrijdag van 7.30 tot 12.15 uur.
● Vitaliek, Julianalaan 2 Helmond
In Vita_liek is de poliklinische bloedafnamelocatie van het Elkerliek ziekenhuis gevestigd. Hier kunt u ook een elektrocardiogram (ECG) laten maken. U parkeert gratis voor de deur. De bloedafname is op de begane grond. Elke werkdag geopend van 07.30 tot 17.15 uur.

U kunt op al deze locaties ook terecht voor de afname voor de Trombosedienst en voor het afgeven van urine en andere materialen voor laboratoriumonderzoek.

Afspraak maken = geen wachttijd
Voor de locaties Deurne en Julianalaan kunt u een afspraak maken om bloed te laten prikken. U maakt een afspraak via de module online afspraak maken. Op het afgesproken tijdstip bent u direct aan de beurt. Als het niet lukt om online een afspraak te maken dan kan dit ook telefonisch na 15.00 uur via 0492-59 59 72, optie 3. 

Aderlatingen en inleveren sperma
Een afspraak maken voor een aderlating kan alleen telefonisch na 15.00 uur via 0492-59 59 72, optie 3. Aderlatingen worden gedaan in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. U vindt de bloedafname op de tweede etage, nabij afdeling Radiologie. Wij zijn daar geopend van 08.00 tot 17.15 uur. Het inleveren van sperma voor vruchtbaarheidsonderzoek (USPO) en IUI op afspraak kan op de 2e etage bij het Algemeen Klinisch Laboratorium.

Uitslag
De uitslag van het bloedonderzoek heeft meestal alleen betekenis in combinatie met uw ziektegeschiedenis en de resultaten uit ander (lichamelijk) onderzoek. De onderzoeksresultaten gaan daarom rechtstreeks naar uw arts. U kunt met hem of haar contact opnemen om de uitslagen te bespreken.