BeroerteBij een beroerte gaat er iets mis in de hersenen. Een deel van de hersenen krijgt voor kortere of langere tijd geen zuurstof meer. Dit veroorzaakt plotselinge uitvalsverschijnselen.

De hersenen zijn het regelcentrum van ons lichaam. Via het bloed krijgen ze zuurstof en voedingsstoffen. Zo kunt u logisch nadenken, praten, voelen, zien, horen, ruiken en reageren. Als een deel van de hersenen geen bloed krijgt, merkt u dat u bepaalde dingen ineens niet meer kunt. Dit heet een beroerte.

Herken de signalen

Meestal overkomt een beroerte iemand plotseling. Er zijn in de periode ervoor geen duidelijke waarschuwingssignalen. De 3 meest voorkomende signalen zijn: een scheve mond, verwarde spraak of een verlamde arm. Er zijn ook nog andere verschijnselen bij een beroerte die minder vaak voorkomen. In alle gevallen geldt: bel direct 112. Bij een beroerte is een snelle behandeling van levensbelang. 


Een beroerte is een ingrijpende gebeurtenis. Wij begeleiden u graag zo goed mogelijk bij dit ziekteproces: van opname tot ontslag.