Revalidatiegeneeskunde

U bevindt zich hier: Home | Specialismen en spreekuren | Revalidatiegeneeskunde

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Revalidatiegeneeskunde


Belangrijke mededeling i.v.m. het coronavirus

Het Elkerliek benadert telefonisch patiënten voor wie de zorg niet langer kan wachten, om met hen een poliklinische afspraak in te plannen. Bent u gebeld? Dan is het belangrijk om te weten dat het in het ziekenhuis veilig is. Er zijn verschillende maatregelen genomen zijn, om de kans op verspreiding van het coronavirus te minimaliseren. Een aantal zaken zijn écht anders dan voorheen. We vragen uw medewerking om uw bezoek voor uzelf, onze medewerkers en andere patiënten zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen.

Lees hier wat moet u weten voorafgaand aan uw poliklinische afspraak.


Wat is Revalidatiegeneeskunde?

Heeft u blijvend lichamelijk letsel of een functionele beperking? Dan wordt u behandeld door een revalidatiearts. De revalidatiegeneeskunde richt zich op het voorkomen, terugbrengen en genezen van dergelijk letsel.

De revalidatiearts helpt u om blijvende beperkingen te voorkomen. Als dat niet mogelijk is, werkt de revalidatiearts samen met u om uw beperking zo goed mogelijk in uw leven, uw omgeving en de maatschappij in te passen.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens het eerste consult in het Elkerliek ziekenhuis analyseert de revalidatiearts uw problemen. Als de revalidatiearts over voldoende informatie beschikt, kan een advies worden gegeven of een behandeling bij u worden voorgesteld die het beste bij uw probleem aansluit. De behandeling kan plaatsvinden bij een therapeut bij u in de buurt of bij een van de therapeuten in het ziekenhuis. Daarnaast werkt de revalidatiearts samen met andere specialisme( bijvoorbeeld met de neuroloog en de vaatchirurg) en er zijn gecombineerde spreekuren met de orthopedisch schoenmaker en de orthopedisch instrumentmaker.  

Revalidatiegeneeskunde in het Elkerliek ziekenhuis bestaat uit drie revalidatieartsen. Ze maken onderdeel uit van een netwerk van revalidatie professionals in Zuidoost-Brabant.