Reumatologie

U bevindt zich hier: Home | Specialismen en spreekuren | Reumatologie

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Reumatologie


Belangrijke mededeling i.v.m. het coronavirus

Het Elkerliek benadert telefonisch patiënten voor wie de zorg niet langer kan wachten, om met hen een poliklinische afspraak in te plannen. Bent u gebeld? Dan is het belangrijk om te weten dat het in het ziekenhuis veilig is. Er zijn verschillende maatregelen genomen zijn, om de kans op verspreiding van het coronavirus te minimaliseren. Een aantal zaken zijn écht anders dan voorheen. We vragen uw medewerking om uw bezoek voor uzelf, onze medewerkers en andere patiënten zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen.

Lees hier wat moet u weten voorafgaand aan uw poliklinische afspraak.


Wat is Reumatologie?

De naam reuma is een verzamelnaam voor zo’n tweehonderd verschillende reumatische ziektes. Daarbij kunt u denken aan ontstekingen van spieren, pezen, gewrichten, botten en/of inwendige organen. De reumatische ziektes worden onderverdeeld in de volgende groepen: artritis, bindweefselziekten of systeemziekten, artrose en weke delen-reuma. De reumatoloog is opgeleid in de interne geneeskunde en heeft zich daarna speciaal gericht op aandoeningen van het bewegingsapparaat. Gedurende zijn opleiding heeft de reumatoloog zich verdiept in ziekten van inwendige organen zoals longen, lever en hart. Hierdoor is hij bij uitstek toegerust voor het behandelen van ziekten waarbij én inwendige organen én het bewegingsapparaat zijn aangedaan. Een reumatoloog is als het ware de internist voor aandoeningen van het bewegingsapparaat.

Wat kunt u verwachten?

Laagdrempelige zorg, dichtbij huis. Dat is waarin Reumatologie in het Elkerliek zich onderscheidt. U kunt terecht in Helmond en Deurne. Veel reumatologen verrichten zelf wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van reumatische ziekten en naar nóg betere behandelwijzen van deze aandoeningen. Zo ook in het Elkerliek ziekenhuis. In tegenstelling tot de orthopedisch chirurg, voert de reumatoloog geen operaties uit. Een aantal aandoeningen kan zowel door de reumatoloog als door de orthopedisch chirurg worden gezien, zoals ontstekingen van pezen of slijmbeurzen.

Binnen ons specialismen werkt, naast de reumatologen, ook een reumaconsulent. Deze verpleegkundige heeft zich gespecialiseerd in de reumazorg.