PijncentrumWat is het pijncentrum?

U heeft last van chronische pijn: pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt. In dat geval kunt u terecht bij het pijncentrum. Voorbeelden van chronische pijn zijn: aanhoudende rug- of nekpijn, zenuwpijn en oncologische pijn. Bij het pijncentrum krijgen deze patiënten twee tot drie behandelsessies.

Het pijncentrum van ons ziekenhuis is erkend door de sectie pijngeneeskunde van de Nederlands Vereniging van Anesthesiologen. Dat wil zeggen dat het pijncentrum voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van deze vereniging.

Wat kunt u verwachten?

De behandelmogelijkheden bij het pijncentrum zijn afhankelijk van het soort pijnklachten. We behandelen zowel neuropathische- (zenuwpijn), nociceptieve- (door weefselschade) als maligne (ten gevolge van tumoren/ kankerbehandeling) pijnsyndromen.

Het streven van het Elkerliek ziekenhuis is om de pijnklachten terug te brengen, en dat voor langere tijd. Uiteindelijk willen we de pijnscore (de zogenaamde VAS-score) minstens halveren. Daarmee willen we zorgen dat u minder pijnmedicatie nodig heeft, u meer activiteiten kunt ondernemen en de kwaliteit van leven verbetert.

Het pijncentrum bestaat uit twee delen: de polikliniek en de behandelpolikliniek. Op de polikliniek worden patiënten onderzocht en behandeld met medicijnen en/of een injectie. Op de behandelpoli worden patiënten in een operatiekamer behandeld en bestaat de pijnbehandeling veelal uit het geven van een injectie of injecties onder röntgendoorlichting.

Bij ongeveer zeventig procent van de patiënten is de behandeling succesvol. Het lukt dus helaas niet altijd om de pijnklachten weg te nemen. Een aantal patiënten kan doorverwezen worden naar een tertiair (academisch) centrum of een andere pijnspecialist. De huisarts wordt dan op de hoogte gebracht en kan eventueel fungeren als coördinator.

Lees meer over de werkwijze op het pijncentrum.

Contact

De polikliniek van de anesthesiologen bevindt zich op de eerste verdieping. In het ziekenhuis volgt u de borden 'anesthesiologen'. Neem contact op met het pijncentrum: 0492-595949

Specialisten

Smits, de heer dr. H.

Anesthesioloog-pijnspecialist

Fava, de heer drs. G.P.

Anesthesioloog - pijnspecialist

Wulf, mevrouw dr. S.E.E. de

Anesthesioloog - pijnspecialist

Flohr, mevrouw E.

Pijnconsulent

Win de-van de Ven, mevrouw T.

Pijnconsulent

Kramer, de heer R.

Pijnconsulent