Keurmerk Seniorvriendelijk ziekenhuis

U bevindt zich hier: Home | Over ons | Kwaliteit | Keurmerk Seniorvriendelijk ziekenhuis

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Keurmerk Seniorvriendelijk ziekenhuis

Elkerliek ziekenhuis trots op Keurmerk Seniorvriendelijk ziekenhuis

Het Elkerliek is een Seniorvriendelijk ziekenhuis. Ook voor 2017-2018 ontvingen wij weer het keurmerk "seniorvriendelijk". Dit keurmerk is in 2013 ontwikkeld door seniorenorganisatie KBO-PCOB en wordt elke twee jaar uitgereikt.

De zorg voor kwetsbare ouderen is in het Elkerliek al jaren een van de speerpunten. De geriaters – speciaal opgeleide specialisten voor oudere patiënten met meerdere aandoeningen-, spelen daar een centrale rol in. Zij behandelen zelf of geven advies aan hun collega’s in het ziekenhuis als een oudere op een andere afdeling is opgenomen. Naast het team van geriaters zijn er ook verpleegkundig specialisten Geriatrie en een physician assistant actief in het ziekenhuis.

Strengere eisen

De kwaliteitseisen voor het keurmerk worden elke twee jaar verzwaard. Als absolute voorwaarde blijft de aanwezigheid en inzet van een team geriatrie gehandhaafd en een goede overdracht na ontslag. In deze ronde is daar onder andere nog bijgekomen dat het ziekenhuis de oudere patiënt goed betrekt bij het behandelbeleid en extra aandacht heeft voor ouderen op de spoedeisende hulp.
Meer informatie over Seniorvriendelijk ziekenhuis vindt u op deze website.