Gynaecologie / Verloskunde

U bevindt zich hier: Home | Specialismen en spreekuren | Gynaecologie / Verloskunde

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Gynaecologie / Verloskunde


Belangrijke mededeling i.v.m. het coronavirus

Het Elkerliek benadert telefonisch patiënten voor wie de zorg niet langer kan wachten, om met hen een poliklinische afspraak in te plannen. Bent u gebeld? Dan is het belangrijk om te weten dat het in het ziekenhuis veilig is. Er zijn verschillende maatregelen genomen zijn, om de kans op verspreiding van het coronavirus te minimaliseren. Een aantal zaken zijn écht anders dan voorheen. We vragen uw medewerking om uw bezoek voor uzelf, onze medewerkers en andere patiënten zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen.

Lees hier wat moet u weten voorafgaand aan uw poliklinische afspraak.


De medewerkers van de afdeling Gynaecologie onderzoeken en behandelen aandoeningen van de vrouwelijke geslachtsorganen. Voorbeelden hiervan zijn problemen met de menstruatie, incontinentie- en verzakkingsklachten of anticonceptie.

Daarnaast begeleidt de gynaecoloog vrouwen tijdens de zwangerschap als er bijzondere omstandigheden zijn. Bijvoorbeeld als de aanstaande moeder een te hoge bloeddruk of -suiker heeft. Dit deelgebied van de gynaecologie wordt verloskunde genoemd.

Ook vrouwen bij wie het niet lukt om zwanger te worden kunnen bij de gynaecoloog terecht. De gynaecoloog doet dan een vruchtbaarheidsonderzoek (fertiliteit) om de oorzaak hiervan te achterhalen. Ook zijn er behandelingen om de kans op zwangerschap te vergroten.