Een leven redden, je hebt het in je

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | 2017 | Een leven redden, je hebt het in je

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Een leven redden, je hebt het in je

9 t/m 13 oktober is de Landelijke donorweek

In Nederland staan bijna 6 miljoen mensen geregistreerd in het donorregister. Maar daar moeten er nog veel meer bij komen. In 2016 overleden 117 mensen terwijl ze op de wachtlijst stonden voor een donororgaan. Hoe meer mensen zich registeren als orgaandonor, hoe meer levens gered kunnen worden. Op 9 oktober start de landelijke donorweek met als thema: Een leven redden, je hebt het in je. Kijk op www.orgaandonatie.nu.

Het Elkerliek ziekenhuis zegt JA tegen donatie en heeft een actieve rol bij het terugdringen van de wachtlijsten voor donororganen en -weefsels. Tijdens de landelijke week van de orgaandonatie besteden we extra aandacht aan donatie. Van 9 t/m 12 oktober staat er in de centrale hal locatie Helmond een stand waar men terecht kan met vragen over orgaandonatie. U kunt zich daar ook laten registreren als u dat wilt.

Groot deel van de gebruikte donororganen komt van 56+ers

Ouderen denken vaak dat hun organen, vanwege de leeftijd, na hun dood niet meer bruikbaar zijn om het leven van anderen te redden. In werkelijkheid geldt het tegendeel: in 2016 was bijna de helft van de daadwerkelijke donoren 56 jaar of ouder. Met hun organen zijn vorig jaar honderden levens gered. Op nieren en lever zit helemaal geen houdbaarheidsdatum. En zowel huid als hoornvliezen zijn tot hoge leeftijd bruikbaar.