ActueelPolikliniek Elkerliek in Asten blijft gesloten

12 november 2020

polikliniek Asten

Door coronacrisis kiest patiënt steeds vaker voor digitaal consult vanuit huis

De deuren van de polikliniek van het Elkerliek ziekenhuis in Asten blijven definitief gesloten. Voor bloedafname en afgifte materiaal (zoals urine of ontlasting) kunnen mensen uit Asten en omgeving nog wel gewoon terecht op de locatie in het medisch centrum Campanula.

Als gevolg van de coronacrisis is de polikliniek in Asten al geruime tijd dicht. In eerste instantie zou dit tijdelijk zijn, maar onlangs heeft het Elkerliek besloten om deze polikliniek definitief te sluiten. Het blijkt (nagenoeg) onmogelijk om de polikliniek in Asten corona-proof in te richten. Daardoor kan de veiligheid van patiënten en medewerkers onvoldoende gegarandeerd worden. Verder blijkt het aantal bezoeken te beperkt om hiervoor een polikliniek open te houden.

Bloedafname en afgifte materiaal blijft mogelijk

In het medisch centrum Campanula in Asten kan men wel nog steeds terecht om bloed te laten prikken en materiaal af te geven. Die dienstverlening blijft dus onveranderd. Vanwege corona moet hiervoor wel altijd een afspraak ingepland worden via www.elkerliek.nl/bloedafname. Op die manier wordt een (over)volle wachtkamer voorkomen.

Alternatieve locaties in de regio

Uiteraard zijn patiënten uit de omgeving van Asten nog steeds van harte welkom in het Elkerliek. Zij kunnen voor de specialismen die voorheen in Asten een spreekuur hadden (kindergeneeskunde, cardiologie, neurologie, KNO geneeskunde, longgeneeskunde, dermatologie, reumatologie en geriatrie) terecht op een van de andere locaties van het Elkerliek in de regio (Helmond, Deurne of Gemert).

Steeds meer digitale consulten

Verder is er de afgelopen periode veel ervaring opgedaan met telefonische en videoconsulten. Veel patiënten ervaren dat als een prima alternatief voor een fysieke afspraak in een polikliniek of het ziekenhuis. Bovendien is een digitaal medisch consult vanuit huis niet alleen makkelijk, maar in deze coronatijd ook een stuk veiliger.

Meer nieuws