Wereld Reuma Dag

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | 2019 | Wereld Reuma Dag

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Wereld Reuma Dag

Wereld Reuma Dag

Op vrijdag 11 oktober besteden we in het Elkerliek aandacht aan Wereld Reuma Dag. Deze dag kunt u in de centrale hal in Helmond informatie krijgen over de diverse vormen van reuma, medicijngebruik en over het leven, bewegen en sporten met reuma.

Vroege diagnose en aanpak

In Nederland zijn er meer dan 2 miljoen mensen met reuma. Ook kinderen kunnen reuma krijgen. Reuma is de verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren, banden, pezen en botten en/of inwendige organen. Mensen met reuma voeren dagelijks een strijd tegen pijn, ontstekingen en vermoeidheid. Reuma is meestal goed te behandelen maar niet te genezen, behandeling is gericht op verminderen van klachten. Een vroege diagnose is hierbij van groot belang. Veel mensen wachten te lang, voordat ze naar de huisarts gaan bij de eerste reumatische klachten en denken ‘het gaat wel weer over’.

Uitleg en begeleiding

Als u reuma krijgt, heeft u waarschijnlijk veel vragen. Met al deze vragen kunt u terecht bij de reumaverpleegkundige. De reumaverpleegkundige geeft uitleg over de aandoening, maar is er ook voor de begeleiding bij het vervolg. Reumaverpleegkundige Petie Brand: “Als de patiënt beter begrijpt wat hij heeft en weet hoe hij daarmee om moet gaan, zie ik vaak dat hij ook de kracht in zichzelf terugvindt om de touwtjes weer in handen te nemen en zijn leven op de rit te krijgen.”

Meer informatie? Bezoek onze stands!

Vrijdag 11 oktober is reumaverpleegkundige Petie Brand aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Daarnaast kunt u bij de stand van onze ergotherapeuten terecht voor informatie over het praktisch dagelijks handelen en hulpmiddelen bij reuma. Ook is patiëntenvereniging Reuma Actief de Peel aanwezig. U kunt de verschillende stands in de centrale hal bezoeken van 11.00 tot 15.30 uur.

Of kijk op: www.elkerliek.nl/Reumatologie.html