Fitter de operatie in, een beter herstel en sneller naar huis

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | 2019 | Fitter de operatie in, een beter herstel en sneller naar huis

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Fitter de operatie in, een beter herstel en sneller naar huis

Op 1 mei start het Elkerliek ziekenhuis met een initiatief om patiënten met een darmkanker operatie voorafgaand aan de operatie in een betere conditie te krijgen, waardoor ze sneller herstellen na de operatie en sneller naar huis kunnen. Een mooi voorbeeld van better in, better out. 

Beweging, voeding en mentale begeleiding voor snel herstel
Dr. Wegdam, chirurg: “We brengen verschillende specialismen en factoren samen die een positieve invloed hebben op het herstel van de patiënt. Zo verbeteren we voor de operatie de lichamelijke en mentale conditie van de patiënt. De patiënt verbetert zijn lichamelijke conditie door actief te trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut, stopt indien nodig met roken met behulp van de stoppen met roken poli, werkt samen met een diëtist aan een optimale voedingstoestand en krijgt mentale ondersteuning van de geestelijke verzorging. Na de operatie komt de patiënt zo snel mogelijk weer uit bed en in beweging. Post operatief krijgen o.a. beweging, voeding en mentale begeleiding een vervolg op de patiënt in goede conditie naar huis te laten gaan”.

Elkerliek blijft vernieuwen
Het Elkerliek wil patiënten én de kwaliteit van zorg beter maken. Om dat ook in de toekomst te doen, blijft het Elkerliek vernieuwen. Op het gebied van leefstijl om zorg te voorkomen, door samen te werken met het netwerk om de juiste zorg op de juiste plaats te verlenen en door zorg op afstand (e-health) aan te bieden waardoor meer zorg thuis mogelijk is. Samen met (zorg)partners in de regio zorgt het ziekenhuis voor het succesvol ontwikkelen en inzetten van nieuwe zorgconcepten, zoals dit voorbeeld van better in, better out. Het uitgangspunt daarbij: de patiënt moet gewoon mens kunnen zijn. Een uniek mens met een eigen verhaal.