Eendagsdiagnostiek Mammapoli Elkerliek ziekenhuis

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | 2019 | Eendagsdiagnostiek Mammapoli Elkerliek ziekenhuis

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Eendagsdiagnostiek Mammapoli Elkerliek ziekenhuis

Elkerliek ziekenhuis+

Hebt u een knobbeltje in uw borst of is de uitslag van het bevolkingsonderzoek niet goed, dan kan dat voor veel ongerustheid zorgen. Natuurlijk wilt u dan zo snel mogelijk weten of u borstkanker hebt of niet.  Daarom kunt u binnen drie werkdagen terecht op de Mammapoli van het Elkerliek. Op de Mammapoli werken chirurg oncologen nauw samen met gespecialiseerd mammaverpleegkundigen.

Al jaren werkt de Mammapoli in het Elkerliek met eendagsdiagnostiek: als u géén borstkanker hebt, dan weet u dat dezelfde dag nog. Als met alleen röntgenonderzoeken borstkanker niet uitgesloten kan worden, zal er dezelfde dag nog een biopt genomen worden voor weefselonderzoek. De definitieve uitslag van het weefselonderzoek duurt tenminste 3 werkdagen. Wij realiseren ons dat dat spannende dagen zijn. U kunt daarom nu ook  voor de optie kiezen om de volgende dag al gebeld te worden over de uitslag “borstkanker of niet”. Binnen één werkdag kan de patholoog ons vertellen of er sprake is van kwaadaardigheid of niet, maar het kost 2 dagen extra om de specifieke tumorkenmerken te bepalen.  Deze tumorkenmerken hebben wij  nodig  om een behandelplan voor u te maken, gericht op deze specifieke tumor.  Dat behandelplan hoort u  pas na tenminste 3 werkdagen tijdens het vervolgconsult op de Mammapoli.  

Om u toch niet zo lang in spanning te houden, is er dus de mogelijkheid al na één werkdag gebeld te worden. U hoeft zich dan niet langer zorgen te maken, als blijkt dat u géén borstkanker heeft. Mocht dit helaas toch het geval zijn, dan kunnen de eerste emoties rustig opgevangen worden in uw eigen vertrouwde omgeving. U kunt zich dan ook beter voorbereiden op het vervolgconsult, waarin uw behandelplan besproken zal worden en u heeft ook de mogelijkheid om iemand mee te vragen ter ondersteuning.

Op de Mammapoli van het Elkerliek bent u in goede handen.