Dienstapotheek Elkerliek in zomer ‘s nachts gesloten

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Dienstapotheek Elkerliek in zomer ‘s nachts gesloten

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Dienstapotheek Elkerliek in zomer ‘s nachts gesloten

De dienstapotheek van het Elkerliek ziekenhuis is deze zomer van 1 juli tot en met 30 september tussen 23.00 en 07.00 uur gesloten. Deze nachtelijke sluiting betekent dat klanten voor spoedmedicatie in deze periode naar een andere dienstapotheek moeten uitwijken. In veel gevallen is de Centrale Dienstapotheek Eindhoven, bij het Catharinaziekenhuis, de dichtsbijzijnde. Voor wie verder van het Elkerliek in Helmond vandaan woont, zijn de dienstapotheken in Weert, Venlo of Uden mogelijk een goed alternatief. De (dienst)apotheek van het Elkerliek blijft overdag gewoon 7 dagen per week van 07.00 tot 23.00 uur geopend.

Patiënten die ’s nachts via de Huisartsenpost geholpen worden en met spoed medicatie nodig hebben, worden daarvoor doorverwezen naar de dichtstbijzijnde dienstapotheek.
In het geval dat iemand thuis met spoed ’s nachts op voorschrift van een arts medicatie nodig heeft en dit op geen enkele wijze zelf kan halen, kan een taxi ingezet worden die de medicatie thuis bezorgd.

Tot deze tijdelijke nachtsluiting van de dienstapotheek is besloten omdat er onvoldoende gekwalificeerd personeel is dat in de nacht ingezet kan worden. Omdat in de praktijk heel weinig een beroep op de dienstapotheek gedaan wordt, kunnen de zomermaanden verantwoord gebruikt worden om de personele bezetting aan te vullen.