Informatie zorgpad verdenking astma bij kinderen

U bevindt zich hier: Home | Specialismen en spreekuren | Kindergeneeskunde | Informatie zorgpad verdenking astma bij kinderen

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Informatie zorgpad verdenking astma bij kinderen

Wij vertellen u graag wat u en uw kind kunnen verwachten als uw huisarts of kinderarts uw kind heeft doorverwezen omdat uw kind mogelijk astma heeft. 

In één dagdeel doen wij één of meerdere onderzoeken bij uw kind en zult u de kinderlongverpleegkundige en de kinderarts met aandachtsgebied kinderlongziekten spreken. Aan het eind van dit dagdeel is de diagnose meestal duidelijk en krijgt u een behandelplan voor uw kind mee naar huis.

Uw kind start met een longfunctieonderzoek. Indien uw kind al medicatie gebruikt is voor het ingeplande longfunctieonderzoek enige voorbereiding nodig Aansluitend aan dit onderzoek heeft uw kind een afspraak met de kinderarts. Hier bespreekt u de klachten van uw kind aan de hand van het thuis ingevulde vragenformulier. Uw kind zal ook lichamelijk onderzocht worden. Met alle informatie die er op dat moment is kan mogelijk een diagnose gesteld worden. De kinderarts doet een voorstel voor behandeling. De kinderlongverpleegkundige zal daarna met u de medicatie doornemen en oefenen en het geschreven behandelplan meegeven. Het is mogelijk dat er nog besloten wordt tot bloedonderzoek, dit kan dan aansluitend plaatsvinden.

Heeft u vragen n.a.v. deze informatie kunt u bellen naar de kinderpoli, tel 0492-595955.