Geen centje pijn!

U bevindt zich hier: Home | Weblogs | Geen centje pijn!

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Geen centje pijn!

Geplaatst: 24-3-2015

Naar de tandarts. Of nóg erger: naar de kaakchirurg. Het zijn niet de afspraken waar een gemiddelde Nederlander halsreikend naar uitkijkt. In ons ziekenhuis is het palet dat we bieden aan tandheelkundige zorg onlangs uitgebreid met een vrij nieuw fenomeen: de ziekenhuistandarts. Misschien wel dé oplossing voor al die mensen die door een jarenlange verwaarlozing de stap naar de ‘gewone’ mondzorg niet meer durven maken.

Onze nieuwe afdeling staat nog in de kinderschoenen. De eerste afspraken, en vooral de enorm positieve reacties van de patiënten lijken er echter op te wijzen dat we gaan voorzien in een behoefte. Voor wie en waarom? Voor iedereen, kinderen en volwassenen, die een meer dan normale angst heeft voor de tandarts én voor mensen die vanwege een lichamelijke en/of geestelijke beperking moeilijk behandelbaar zijn.
De ‘waarom-vraag’ is nog makkelijker te beantwoorden. In onze praktijk kunnen we namelijk behandelingen uitvoeren onder narcose. Een compleet en deskundig anesthesieteam staat klaar om op een veilige manier narcose toe te dienen en het proces te begeleiden. Bij patiënten met een geestelijke beperking proberen we zelfs, als dat mogelijk is, de behandeling te combineren met een operatie die de patiënt toch al moet ondergaan. Moeten er bijvoorbeeld buisjes geplaatst worden, dan hoeft de patiënt maar één keer onder narcose. Tijdens de operatie worden de buisjes geplaatst én wordt het gebit behandeld.

Op onze nieuwe poliklinische afdeling, waarin we nauw samenwerken met de andere specialismen binnen de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie, bieden we een totaalpakket aan tandheelkundige zorg, waarbij we ook hulp bieden bij de prothetische behandeling van patiënten met implantaten, als de eigen tandarts niet de mogelijkheden heeft de kroon, brug of prothese op het implantaat te vervaardigen.

Nu nog even kijken of de verwijzers ons ook weten te vinden. De patiënten zullen er in ieder geval blij mee zijn. Misschien opent onze afdeling eindelijk de weg naar een goed gebit. En: zonder een centje pijn.

Floris Groenewegen
Tandarts

6623 keer gelezen

Meer Weblogs

 • Écht iedereen is vriendelijk!

  4-12-2018

  Ik moet er toch aan wennen hoor. Ik loop nu een aantal weken in het Elkerliek stage voor mijn opleiding tot verpleegkundige en iedereen, écht iedereen is aardig en vriendelijk! Met een groepje eerstejaars......

  Lees verder

 • Diabeteszorg als je jonge leven verandert

  16-10-2018

  Trots? Ja, eerlijk gezegd zijn we best een beetje trots op de manier waarop de diabeteszorg in het Elkerliek geregeld is. Maar dat wil niet zeggen dan we niet continu op zoek zijn naar mogelijke......

  Lees verder

 • Smakelijk eten! Ook, of juist zéker, in het Elkerliek

  7-8-2018

  Goed en lekker eten. In ons ziekenhuis vinden we het heel belangrijk. Niet voor niets zijn we één van de weinige ziekenhuizen in Nederland waarbij de warme maaltijden nog vers bereid worden in eigen......

  Lees verder

Weblog overzicht