Compliment, klacht en suggestie

U bevindt zich hier: Home | Compliment, klacht en suggestie

Compliment, klacht en suggestie

Is onze zorg naar wens?

Wij doen ons uiterste best uw verblijf zo prettig mogelijk te maken. Toch kan het zo zijn dat er iets niet naar verwachting verloopt. Wij willen u vragen dit met ons te delen zodat we onze zorg verder kunnen verbeteren. U kunt hier een compliment of suggestie geven en de klachten procedure bekijken. Uw mening kunt u ook bij het onafhankelijke kwaliteitsplatform voor de zorg kwijt via de website Zorgkaart Nederland. Hiermee helpt u andere patiënten bij het maken van hun keuze.

Onderzoeken
Het Elkerliek ziekenhuis wil graag dat u tevreden bent over onze medische zorg en dienstverlening. Daarom onderzoeken wij hoe u onze zorg ervaart. Op die manier krijgen wij inzicht in de kwaliteit van onze zorg vanuit het perspectief van de patiënt en biedt dat ons mogelijkheden om onze zorg te verbeteren.

CQI-onderzoek
Het Elkerliek onderzoekt de ervaringen van haar patiënten op een systematische manier, onder andere met behulp van de 'Consumer Quality Index (CQI)'. Steeds meer ziekenhuizen gebruiken deze onderzoeksmethode. Dat betekent dat wij onze scores ook landelijk met die van andere ziekenhuizen kunnen vergelijken. Zo kunnen we van elkaar leren. Naast de CQI worden voor sommige afdelingen of onderwerpen andere vragenlijsten gebruikt.
 
Het CQI-onderzoek wordt in opdracht van het Elkerliek ziekenhuis één keer per jaar uitgevoerd door een onafhankelijk bureau, MediQuest. We starten het eerstvolgende onderzoek in mei 2015. Een groot deel van onze patiënten ontvangt hiervoor een brief met de vraag om mee te doen. De keuze voor de onderzoeksdeelnemers is in handen van MediQuest en gebeurt steekproefsgewijs. Deelname aan het onderzoek is geheel vrijwillig en de antwoorden worden volledig anoniem verwerkt. Het wordt niet bekend of u de vragenlijst wel of niet heeft ingevuld. Ook kan niet worden achterhaald welke antwoorden u heeft gegeven. Uw deelname heeft geen invloed op uw behandeling.
 
Wilt u meer weten over het CQI-onderzoek?
In de lijst met veel gestelde vragen en antwoorden vindt u meer informatie.

Geef uw mening op ZorgkaartNederland