Bekkenbodem Elkerliek

U bevindt zich hier: Home | Speciale spreekuren | Bekkenbodem Elkerliek

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Bekkenbodem Elkerliek

De bekkenbodemspieren geven samen met het bekken stabiliteit aan het lichaam. Verschillende oorzaken kunnen ervoor zorgen dat deze niet goed werken waardoor allerlei problemen kunnen ontstaan. Bijvoorbeeld urine- of stoelgangverlies, verzakkingsklachten of pijn bij het vrijen. Deze problemen komen vaak voor. 
 
Veel vrouwen vinden het ongemakkelijk om erover te spreken. Ook wordt gedacht dat er weinig aan de klachten te doen is. Dat is jammer, want veel klachten kunnen met een passende behandeling (bekkenbodemfysiotherapie, medicatie, een ring of operatie) verholpen worden. 
 

Naar Bekkenbodem Elkerliek
Indien u last heeft van bekkenbodemklachten kan de huisarts u verwijzen naar de specialisten van ‘Bekkenbodem Elkerliek’. Op het bekkenbodemspreekuur wordt u gezien door een gespecialiseerd gynaecoloog, gecombineerd met de bekkenbodemverpleegkundige en indien nodig een uroloog. Ook kunnen andere leden van het bekkenbodemteam (zoals bekkenfysiotherapeut, seksuoloog, chirurg en maagdarmlever arts) betrokken worden ter medebehandeling. Zo kan een zo compleet mogelijk beeld van uw klacht gevormd worden en een passend behandelplan worden opgesteld.

De bekkenbodem is de onderkant van het bekken en zit onderin de buik. Het bestaat uit spieren en bindweefsel. Als deze niet goed werken, kunnen problemen ontstaan zoals urineverlies, verzakking van de baarmoeder, blaas, endeldarm of schede of pijn bij het vrijen. Deze problemen komen veel voor bij vrouwen. Toch wordt er vaak weinig over gepraat, omdat vrouwen het vaak ongemakkelijk vinden om te bespreken. Ook wordt gedacht dat weinig aan de klachten te doen is. Dat is jammer, veel klachten kunnen verholpen worden. Bekkenbodemfysiotherapie, medicatie, een ring of operatie kunnen ervoor zorgen dat u weer zorgeloos van het leven kunt genieten.

Bekkenbodemteam Elkerliek: