logo

KLOK-polikliniek



Uw kind is uitgenodigd voor de KLOK-poli. Deze polikliniek is bedoeld voor Kinderen met Lichamelijk On(voldoende)verklaarde Klachten. Uw kind is al eerder door een van onze kinderartsen gezien in verband met zijn/haar klachten. Aanvullend medisch onderzoek heeft onvoldoende verklaring voor de klachten opgeleverd. Dat kan geruststellend zijn, maar tegelijkertijd is het ook frustrerend. Waar komen de klachten dan vandaan, want ze zijn er immers nog steeds?! De impact van deze klachten op het dagelijks leven is erg groot: er is vaak sprake van veelvuldig schoolverzuim, sociaal isolement en onbegrip vanuit de omgeving. 

KLOK-poli

Op de KLOK-poli werken we als kinderarts en kinderpsycholoog nauw samen. We begeleiden u en uw kind om meer grip te krijgen op de klachten, met als doel het bevorderen van herstel. 

Bij de intake zien we u (ouders) en uw kind gezamenlijk. We proberen in kaart te brengen welke factoren een rol kunnen spelen in het ontstaan maar vooral ook in het onderhouden van de klachten. Hierbij kijken we naar factoren vanuit het kind zelf en vanuit zijn/haar omgeving.

Heel belangrijk in dit traject is dat er erkenning is van de klacht. De klachten zijn reëel: het is geen aanstellerij en zit niet “tussen de oren”. Met elkaar proberen we dan tot een passend behandeladvies te komen. Vaak zijn hier eerst nog een aantal gesprekken met de kinderpsycholoog (soms aangevuld met psychologisch onderzoek) voor nodig. 

In het traject vooraf is het medisch stuk al goed bekeken door de verwijzend kinderarts. Daar waar nodig wordt nog medisch onderzoek verricht, maar dit staat minder op de voorgrond. 

Intake

De intake wordt gedaan door de kinderarts en kinderpsycholoog samen. Zij besteden aandacht aan het uitvragen van aanvullende informatie en het toelichten van de verdere werkwijze. De vervolgafspraken zijn bij de kinderpsycholoog. Als blijkt dat er verder medisch onderzoek nodig is, of er zijn tussentijds medische vragen, dan wordt dit door de kinderarts opgepakt. Tegen het einde van het traject vindt er een gezamenlijke eindevaluatie plaats.

Invoegen afbeelding

Tot slot

Mocht u na het lezen van deze folder nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met de polikliniek kindergeneeskunde, telefoonnummer 0492 – 59 59 55.

Contact


Polikliniek Kindergeneeskunde

Locatie Helmond
T: 0492 – 59 59 55

Locatie Deurne
T: 0493 – 32 89 15


© 2023 Elkerliek ziekenhuis
PSY-44390
Laatst bewerkt: 13-5-2024