Snurken....

U bevindt zich hier: Home | Weblogs | Snurken....

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Snurken....

Geplaatst: 6-2-2017

Snurken. Soms een beetje lastig, soms zo erg dat het de nachtrust van je partner ernstig verstoort. En...soms een teken dat er tijdens je slaap ademstops optreden (OSAS, slaapapneu) die de kwaliteit van je slaap, en dus je functioneren overdag, fors negatief beinvloeden. In het Elkerliek ziekenhuis werken we met diverse specialisten samen om voor elk ‘snurkgerelateerd’ probleem een passende oplossing te zoeken.

Je kent de reclames vast wel: de snurkbeugel -en andere hulpmiddelen- beloven een oplossing voor alle problemen. En de snurkbeugel is volgens mij een succes! Niet omdat het veel mensen helpt, maar wel omdat het een oplossing belooft voor een probleem dat best groot kan zijn.

Als kno-arts wil ik je echter aanraden om een andere weg te bewandelen. Patiënten die met snurkproblemen naar onze poli worden verwezen, krijgen bij ons eerst een grondig onderzoek naar de oorzaken van de problemen. Een dergelijk onderzoek, waarbij we nauw samenwerken met bijvoorbeeld de gespecialiseerde longartsen en kaakchirurgen, laat op de eerste plaats zien waar het snurken vandaan komt. Vervolgens adviseren we, op basis van de uitkomsten van dat onderzoek, over eventuele oplossingen. Wat dat betreft hebben we een ruim scala aan mogelijkheden. Soms kunnen medicijnen voor de neus veel doen, soms kan een MRA(=mandibular revise assistment) prothese of snurkbeugel helpen of biedt een operatie een uitkomst.
Een van de nieuwste mogelijkheden is de Celonbehandeling die we poliklinisch in ons ziekenhuis uitvoeren. Bij deze ‘thermotherapie’-behandeling verschrompelt een deel van het weefsel in de neus.
Net zoals de Celonbehandeling, valt ook het eerste onderzoek volledig onder de basisverzekering. Onderdeel van dat eerste onderzoek is vaak een slaaponderzoek dat we in een dagbehandeling uitvoeren. U krijgt hiervoor middels een infuus een slaapmiddel toegediend dat ervoor zorgt dat u ongeveer 5 minuten slaapt. Gedurende die vijf minuten kijken we via een slangetje met camera naar de plaats waar de trillingen ontstaan en waar een eventuele obstructie zit.

Snurken en de vervelende gevolgen daarvan kunnen vaak opgelost worden. In het Elkerliek is alle kennis en kunde verzameld om die juiste oplossing te bieden. Soms is dat een snurkbeugel. Heel vaak ook niet. U bent van harte welkom op onze poli voor een snurk- en OAS analyse!

Ruth Bruekers – Schipper
KNO-arts 

 

 

25871 keer gelezen

Meer Weblogs

  • Video-afspraken maken behandelingen op afstand mogelijk

    29-7-2020

    ‘Al jaren wilde ik graag meer doen met video-afspraken. Dit wordt ook wel beeldbellen of consult op afstand genoemd. Dit om efficiënter te werken, maar het past ook bij mijn drang om de zorg te vernieuwen,......

    Lees verder

  • 'Corona-nazorg, een hele uitdaging!'

    15-6-2020

    Elske Berkvens (klinisch fysiotherapeut) en Hester van Groningen (longarts) vertellen hoe het Elkerliek en regionale zorgpartners gezamenlijk een corona nazorgtraject hebben opgezet....

    Lees verder

  • ‘Vliegende kiep’ op de SEH

    1-4-2020

    De komende tijd brengen we een aantal medewerkers uit het Elkerliek in beeld voor wie hun werk sterk veranderd is in deze coronatijd. Als eerst komt Hetty Bouwman aan het woord. Hetty werkt normaal......

    Lees verder

Weblog overzicht