KNO Elkerliek is 100 jaar jong

U bevindt zich hier: Home | Weblogs | KNO Elkerliek is 100 jaar jong

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

KNO Elkerliek is 100 jaar jong

Geplaatst: 26-1-2015

Het was Elisabeth Gimbrère-Aghina die honderd jaar geleden als KNO-arts in Helmond aan de slag ging. Het was de eerste vrouwelijke KNO-arts van het land. Een bijzonder vooruitstrevende dame bovendien. Hoewel de eerste KNO-arts een vrouw was, wordt de geschiedenis van de Elkerliek maatschap toch in hoge mate bepaald door mannen. Maar dat gaat veranderen. Onlangs is ons team uitgebreid met twee vrouwelijke KNO-artsen. Niet omdat ze vrouw zijn, wel omdat ze perfect in ons team passen.

De KNO-maatschap bestaat nu uit vier artsen die samen de totale breedte van het vakgebied bestrijken. Samen met de collega’s van het Academisch Ziekenhuis Maastricht geven we ook invulling aan de opleiding tot arts-assistent en coassistent die wij als maatschap koesteren. Het zorgt ervoor dat we een scherp oog houden voor vernieuwingen en dat we direct kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen binnen ons vakgebied.

In onze maatschap is nu ook meer ruimte ontstaan voor onderlinge specialisaties zoals onder meer duizeligheid, complexe oorproblematiek bij kinderen, snurken en slaapapneu, stemproblematiek en aangezichtschirurgie.

De eerste eeuw KNO in Helmond werd onlangs afgesloten met een avondsymposium. Daarin werd aandacht besteed aan het specialisme in Helmond toen, nu en straks. Het was een afsluiting, maar veel meer nog de start van een nieuw tijdperk. Waarin we doorbouwen op een stevig fundament en waarin we met een vernieuwde maatschap klaar staan om de mooie uitdagingen die voor ons liggen aan te gaan. Niet honderd jaar oud, maar honderd jaar jong!

Mét, zoals ik al zei, ook twee vrouwelijke artsen. De cirkel, die een eeuw geleden haar beginpunt had, is dus rond. Op naar de volgende honderd jaar.

Paul Schuil
KNO-arts

 

69248 keer gelezen

Meer Weblogs

  • Video-afspraken maken behandelingen op afstand mogelijk

    29-7-2020

    ‘Al jaren wilde ik graag meer doen met video-afspraken. Dit wordt ook wel beeldbellen of consult op afstand genoemd. Dit om efficiënter te werken, maar het past ook bij mijn drang om de zorg te vernieuwen,......

    Lees verder

  • 'Corona-nazorg, een hele uitdaging!'

    15-6-2020

    Elske Berkvens (klinisch fysiotherapeut) en Hester van Groningen (longarts) vertellen hoe het Elkerliek en regionale zorgpartners gezamenlijk een corona nazorgtraject hebben opgezet....

    Lees verder

  • ‘Vliegende kiep’ op de SEH

    1-4-2020

    De komende tijd brengen we een aantal medewerkers uit het Elkerliek in beeld voor wie hun werk sterk veranderd is in deze coronatijd. Als eerst komt Hetty Bouwman aan het woord. Hetty werkt normaal......

    Lees verder

Weblog overzicht