Medewerkers Elkerliek in een nieuw jasje

U bevindt zich hier: Home | Actueel | 2015 | Medewerkers Elkerliek in een nieuw jasje

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Medewerkers Elkerliek in een nieuw jasje

medewerkers in een nieuw jasje

De 1500 medewerkers van het Elkerliek ziekenhuis die een uniform dragen, worden de komende weken helemaal in het nieuw gestoken. Dat is geen overbodige luxe, het ontwerp van de oude uniformen is al 25 jaar hetzelfde. De hoogste tijd voor een moderniseringsslag. De nieuwe uniformen zijn helemaal van deze tijd, elegant en praktisch.

De voedingsassistenten hadden de primeur en mochten als eerste groep een nieuw uniform aantrekken. Voedingsassistente Ria Smits: “Ik ben er erg blij mee. De kleur vind ik heel mooi en sprekend. Patiënten zien nu duidelijk onderscheid tussen ons en het verplegend personeel. De reacties zijn heel positief.” Ook voedingsassistente Mieke Swaanen is tevreden: “De jasjes zijn mooi getailleerd en het stof draagt fijn. De broek heeft een mooie pasvorm. Een hele vooruitgang!”
 
Afgestemd op wensen dragers
Henny Koppens, sectorhoofd Facilitair bedrijf, was van begin tot eind betrokken bij het traject. Henny: “De nieuwe uniformen zijn op de wensen van de dragers afgestemd. Een grote groep medewerkers heeft meegewerkt aan draagproeven. Deze ervaringen zijn gebruikt om te komen tot de uiteindelijke kleding. De nieuwe uniformen zijn meer getailleerd en hebben voldoende zakken, ook op de broeken. Verder hebben de diverse functies in het ziekenhuis een eigen kleurtje gekregen in het witte uniform. Dit maakt het voor patiënten en bezoekers makkelijker om te zien met wie ze te maken hebben.”

Logistieke operatie
Verpleegkundigen, polikliniekassistenten, laboranten, medisch specialisten, voedingsassistenten, medewerkers van de schoonmaak en technische dienst, fysiotherapeuten, vrijwilligers enzovoort; iedereen wordt in het nieuw gestoken. Dat is een hele logistieke operatie. De kleding wordt per medewerker gecontroleerd, genummerd, gewassen en tot slot in de juiste kleedruimtes gehangen. Met de oude dienstkleding wordt een aantal ziekenhuizen in Moldavië, Roemenië, Congo, Gambia en Kameroen blij gemaakt.
 
Eigen wasserij
De dienstkleding wordt dagelijks gewassen in de wasserij van het Elkerliek ziekenhuis. Het Elkerliek is het enige ziekenhuis in Nederland dat een eigen wasserij heeft. In 2013 is een geheel vernieuwde wasserij opgeleverd. Hierdoor beschikt het Elkerliek over een state-of-the-art ‘wasfabriek’ die volop voordelen biedt voor de medewerker, de patiënt, het milieu en de portemonnee. Het Elkerliek streeft er naar zoveel mogelijk diensten in eigen beheer te houden. Niet alleen omdat het kostenbesparend is, ook omdat het zorgt voor meer flexibiliteit en er sneller actie ondernomen kan worden.