Spoed!

U bevindt zich hier: Home | Spoed!

Spoed!

Spoedeisende Hulp

In het Elkerliek ziekenhuis in Helmond is de Spoedeisende hulp gevestigd, ook wel SEH genoemd. De Spoedeisende Hulp biedt 24 uur per dag medische hulp aan patiënten met een acute, spoedeisende aandoening. Op de SEH komen patiënten die worden doorverwezen door de huisarts of specialist of door een ambulance worden gebracht.

Patiënten zonder verwijzing verzoeken we eerst te bellen met de huisarts. Tussen 08.00 - 17.00 uur via de eigen huisartsenpraktijk, op overige tijdstippen met de Spoedpost. Voor patiënten in behandeling of overige vragen is de Spoedeisende hulp te allen tijde bereikbaar via telefoonnummer: 0492-595571.

Spoedpost

Als u buiten kantoortijden zorg nodig heeft die niet kan wachten, bel dan met de Spoedpost: 0900-8861 (€ 0,10 p.m.). U hoeft dus ’s avonds, ’s nachts en in het weekend niet meer te twijfelen tussen de SEH van het ziekenhuis of de huisartsenpost. Buiten kantoortijden werken we samen met de huisartsenpost, die samen met de SEH, gevestigd is op de Spoedpost Elkerliek. Direct bellen met de Spoedpost is de snelste weg naar de beste zorg.

Bellen met de Spoedpost heeft de volgende voordelen:

  • Als u acute zorg nodig heeft, kunt u sneller worden geholpen. We kunnen direct een huisarts of ambulance naar u toe sturen.
  • Als een telefonisch advies genoeg is, bespaart u dat een rit naar het ziekenhuis.
  • Als u huisartsenzorg nodig heeft, krijgt u een afspraak. Zo weet u hoe laat u aan de beurt bent en hoeft u niet lang te wachten in de wachtruimte.
  • Komt u op de Spoedpost, dan wordt u door de huisarts of op de Spoedeisende Hulp behandeld. De huisarts kan indien nodig meteen overleggen met een specialist uit het ziekenhuis.

Eerste Hart Hulp

Stel: u heeft plots last van uw hart. Een snelle diagnose en behandeling kunnen dan van groot belang zijn. Daarom heeft het Elkerliek de afdeling Eerste Hart Hulp. Lees meer...