Actueel



Maastricht UMC+ en Elkerliek werken samen op gebied van oncologische zorg

4 september 2014

foto

Maastricht UMC+ en Elkerliek werken samen op gebied van oncologische zorg


MAASTRICHT/EINDHOVEN, 3 september 2014 – Maastricht Universitair Medisch Centrum+ en het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond/Deurne gaan intensiever samenwerken op het gebied van oncologische zorg. Bestuursvoorzitters Guy Peeters (Maastricht UMC+) en Betty van de Walle (Elkerliek) tekenden op woensdag 3 september de overeenkomst. De samenwerking is erop gericht om de zorg voor mensen met kanker te optimaliseren.


De overeenkomst tussen de twee ziekenhuizen is tevens een belangrijke stap in de ontwikkeling van het Oncologienetwerk  Zuid Oost Nederland.  Guy Peeters, voorzitter Raad van Bestuur van het Maastricht UMC+: “De universitaire medische centra zijn bezig samen met de algemene ziekenhuizen uitgebreide regionale oncologische  netwerken te vormen. Door binnen zo’n netwerk op een gestandaardiseerde en geprotocolleerde manier te werken, kunnen patiënten, onafhankelijk van de plek waar zij hun zorgtraject starten, rekenen op oncologische zorg volgens de laatste stand van de wetenschap en afgestemd op de individuele behoeften van de patiënt”.


Best  mogelijke zorg
Betty van de Walle, bestuursvoorzitter van het Elkerliek ziekehuis vindt de samenwerking van groot belang voor de patiënten: “Mensen in deze regio gaan het allerliefst naar het Elkerliek, want dat is het ziekenhuis dat ze kennen en zich het meest thuis voelen. We willen en kunnen ons niet specialiseren in alle behandeling en zorg van alle typen kanker. In het belang van onze patiënten  werken wij daarom graag samen met  anderen. Zo kunnen onze patiënten in hun eigen vertrouwde ziekenhuis terecht en krijgen zij de best mogelijke zorg.”

Kennis delen
De voornaamste reden om samenwerkingen in de oncologische zorg aan te gaan is dat kennis en expertise kan worden gedeeld en protocollen op elkaar kunnen worden afgestemd. Zo zal bijvoorbeeld ook over en weer overleg plaats gaan vinden tussen specialisten van verschillende ziekenhuizen om specifieke casussen te bespreken. 

Meer nieuws